De Vliegende Draakjes.

Wie zijn wij?

Hallo wij zijn de Vliegende Draakjes! Wij zijn een middenbouwgroep . Onze buren zijn de Blitse Salamanders én de Dolle Dolfijnen. Met hen kunnen we het goed vinden. Onze juf is Mariëlle. Op vrijdag is Ingrid onze juf. Samen zijn wij een super gezellige groep!  In het instructie-uur komen alle kinderen van groep 3 bij elkaar in het lokaal van de Vliegende Draakjes. 

Hoe komen we aan onze naam?

Jaren geleden kregen we één Vliegende Drakenknuffel cadeau. In de loop van de jaren zijn dat er steeds meer geworden. Nu hebben we een hele bonte drakenverzameling. Onze laatste aanwinst is een kleine, schattige draak gevonden in Vietnam. Máár... kom ook eens kijken naar het prachtige draken prikbord. Het is gemaakt door de ouders én de kinderen van groep 5. Wij vinden de naam: Vliegende Draakjes wel een mooie naam voor onze groep. De Vliegende Draak is een kleurig dier. En iedere kleur is belangrijk. Nou, dat zijn de kinderen in onze groep ook! We zijn allemaal verschillend en samen proberen we een fijne klas te maken. We zorgen voor elkaar en helpen elkaar als dat nodig is. Dat lukt al heel goed. Vliegende Draakjes zijn lief en stoer.  

Wist je dat.......

Draken veel geluk brengen en dat ze heel wijs zijn. In China zeggen ze zelfs dat draken wijzer zijn dan alle andere dieren.

WO en Excursies

We hebben elke 6 of 8  weken een W.O. thema. Soms zelfs een groot W.O. project met de hele school. Of een vrij W.O waarin we zelf mogen werken aan wat we interessant vinden. We gaan dan onderzoek doen en geven een presentatie aan de rest van de klas. Zo leren we heel veel van elkaar.

Natuurlijk houden we ons ook bezig met de feestdagen zoals Sinterklaas, Kerst, Carnaval, Pasen, het Offerfeest en het Suikerfeest.